Hormonen

Je hebt hormonen die zorgen voor je verzadigingsgevoel (leptine), je sexdrive (testosteron), rustig worden (progesteron), je geluksgevoel (serotine), je helpen te slapen (melatonine), je vruchtbaarheid (oestrogenen) en stress (cortisol) om er maar een paar te noemen. Je hoort vaak over hormoon balans. Het probleem is namelijk niet teveel van één hormoon of te weinig van het andere; het gaat om de balans oftewel de cocktail.

Jouw hormoon cocktail

Waarom zie ik hormonen als een cocktail met al mijn ervaring als vrouwenarts? Bij een cocktail gaat om de juiste mix. Je kan niet gewoon alles bij elkaar gooien en dan smaakt het lekker. Het gaat om nauwkeurig samenstellen, afstellen op elkaar. De ene gaat goed met de ander, maar niet teveel . Eén sterke drank (bijvoorbeeld sterk hormoon) kan een cocktail direct verpesten, maar kan ook invloed hebben op je gevoel. Ineens ben je niet meer vrolijk tipsie maar heel erg moe.

Hormonen in de war

Zijn jouw hormonen in balans? Wil je weten of de hormonen in je vrouwelijke cocktail met elkaar overweg kunnen? Maken ze samen een heerlijke sprankelende cocktail? Of zijn ze in de war en merk je dit in je cyclus, je humeur en bijvoorbeeld dat je slechter slaapt? Wil jij weten hoe het op dit moment met jouw hormonencocktail is? En wat je eraan kunt doen die balans weer te herstellen?

De Hormonen Quiz

Doe dan de drGYNN hormonen test! Deze 10 simpele vragen leiden je naar je hormonencocktail persoonlijkheid. Ben jij sprankelend, bitter of een verwarrend type?

0%

Is je menstruatie cyclus onregelmatig?

Heb je meerdere malen per dag trek in zoetigheid, en als je dat dan neemt heb je na 1 uur weer trek?

Hoeveel gram verse groente eet je per dag?

Wordt je 's ochtends moe wakker en moet de dag dan nog beginnen?

Kan je eigenlijk nooit een maaltijd overslaan, want dan voel je je slap en ga je trillen?

Kom je ongewild aan in gewicht of vind je jezelf uberhaupt te dik?

Heb je vaak het gevoel dat je gedurende de dag een to-do-list aan het afwerken bent?

Vind je dat je weleens geïrriteerd bent om een futiliteit?

Lig je 's nachts geregeld urenlang wakker?

Bedenk eerst wat je het allerliefste doet als je vakantie hebt? Heb je dat afgelopen week gedaan?

De Hormonen Test
Een sprankelende cocktail

Je hormonen zijn perfect in balans voor je menstruatie cyclus op dit moment. Wat super fijn! Het kan zijn dat als je ouder wordt of er dingen in je leven veranderen, dit verandert dus blijf oplettend wat je menstruatie je kan vertellen. Daarom heb ik heb 10 leefstijl tips voor vrouwen ontwikkeld - kijk eens met welke stappen je nu of in de toekomst aan de slag kunt gaan. Je kunt het gratis aanvragen hier beneden>>
Een bittere cocktail
Je hormonen cocktail is niet helemaal optimaal en smaakt dus bitter! Er kan zeker nog een stap gemaakt worden om dit in balans te krijgen tot een sprankelende cocktail. Bij elke stap die je maakt kan je de effecten al op korte termijn merken. Een heerlijk gevoel, meer vitaliteit en lekkerder in je vel. Ik heb 10 leefstijl tips voor vrouwen ontwikkeld - kijk eens met welke stappen jij nog winst kunt behalen. Je kunt het gratis aanvragen hier beneden>>
Een verwarde cocktail

Je hormonen cocktail is behoorlijk in de war. Dat kan behoorlijk vervelend voelen maar je kan je beter voelen en hier zelf mee aan de slag. Want elke vrouw verdiend het om zich rustig en vitaal te voelen, en blij te zijn met haar lijf. Hier wil ik je graag in helpen want ik heb veel praktische en makkelijk toepasbare tips die je direct in je leven kan integreren. De beste stap voor je is dat ik een persoonlijke analyse voor je doe. Je vult dan een uitgebreide vragenlijst en eet/beweegdagboekje in en op basis daarvan maak ik een geheel persoonlijk advies. Je krijgt dit terug in de vorm van een mooi e-boekje. Vind meer informatie op de online-analyse pagina.